Actualitat

La tasca dels cristians en el món d’avui

El Full Extra de l’Any de la Misericòrdia 11 va dedicat a l’actitud i a l’actuació dels cristians en l’àmbit públic

Coincidint amb la festivitat política de l’11 de setembre, l’onzè número del Full Extra de l’Any de la Misericòrdia se centra en la manera de fer i actuar dels catòlics de cara a la societat. No en va, coneixedor de la situació i catòlic confés, el meteoròleg Tomàs Molina posa la seva signatura a un article de portada que pretén conscienciar de les conseqüències que tenen les actuacions dels cristians en l’àmbit públic, sobretot en el món de la natura i la creació, tal i com apunta el papa Francesc en l’encíclica Laudato Si’. En el mateix número, Mn. Ramon Prat elogia el salm 92, que ofereix una lectura creient de la vida diària, personal i comunitària.

Lourdes, una experiència vital

Una manera que els catòlics tenen de demostrar els seus valors i la seva manera de fer és amb el voluntariat als pelegrinatges de l’Hospitalitat –tot just aquesta setmana s’enceta el 161è pelegrinatge a Lourdes. El P. Alegre va ser un dels precursors i d’això en deixa constància la Gna. Manuela Pereira, religiosa del Cottolengo. A Lourdes, precisament, és on els joves i adults poden demostrar  que són creients sense cap embut i, durant els quatre dies que dura l’aventura, han de ser capaços de suportar, amb paciència, els defectes del proïsme. Aquesta és l’obra de misericòrdia que vol donar a conèixer la Dra. Nurya Martínez-Gayol, professora a la Universitat Pontifícia de Comillas.

Un altre esdeveniment on els més joves també han pogut demostrar que no s’avergonyeixen de ser cristians és la Jornada Mundial de la Joventut de Cracòvia. Després d’un intens viatge, la nostra enviada especial a la JMJ, Montse Punsoda, analitza el rerefons d’aquesta trobada mundial i els fruits que ha sembrat en els més de 500 pelegrins catalans.

Si tu tampoc t’avergonyeixes de ser catòlic, no deixis de llegir aquest nou Full extra!

Descarregar el Full extra de l’Any de la Misericòrdia 11