Viure la misericòrdia

Una via perquè les persones vulnerables trobin feina

L’Obra Social “la Caixa” fomenta la contractació de persones en risc d’exclusió gràcies al programa ‘Incorpora’, que el passat 2015 va facilitar més de 23.600 llocs de treball

Les persones amb discapacitat, els parats de llarga durada, els exreclusos, els immigrants, els joves en risc d’exclusió i les víctimes de la violència de gènere poden trobar feina. Aquesta és una de les línies d’actuació del programa ‘Incorpora’ de l’Obra Social “la Caixa”, que al llarg de 2015 ha facilitat 23.626 llocs de treball a persones vulnerables. Això ha estat gràcies a la implicació en aquest projecte de responsabilitat social corporativa de 8.723 empreses espanyoles i a la col·laboració de 370 entitats socials. L’objectiu principal del programa ‘Incorpora’, que està en marxa des de 2006, és construir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per crear un clima d’entesa que es tradueixi en oportunitats per als més desafavorits com a mecanisme per combatre la seva exclusió social. També s’ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social corporativa, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat.

image-a5a1f78459c9644de2a59cbc0007ee72

Aposta per l’autoocupació

Hi ha persones en risc d’exclusió coneixedores d’una professió o que tenen idees de negoci i són capaces de crear una empresa si reben un bon assessorament. Pensant en aquest col·lectiu i posicionant- lo com una les línies d’actuació prioritàries, ‘Incorpora’ ha creat Punts d’Autoocupació que permeten facilitar l’acompanyament i l’accés a un microcrèdit social per finançar emprenedors en situació de vulnerabilitat.

image-2969d4a169b3612e7ef23002be5dfe07

Com s’accedeix al programa?

Les persones interessades a acollir- se al programa es poden adreçar a qualsevol de les entitats collaboradores (es poden cercar al web incorporadelacaixa.com), on se’ls farà una avaluació per conèixer les seves competències i preferències professionals. A continuació, se’ls prepara un programa de formació i se’ls assigna un tècnic d’inserció que supervisa el seu procés. La inserció de cada persona constitueix, per tant, un procés personalitzat i integral que inclou actuacions prèvies, simultànies i posteriors a la contractació.