Actualitat

El Nou Testament, punt àlgid de la misericòrdia

Aquesta setmana es publica el Full extra de l’Any de la Misericòrdia número 8, dedicat a l’obra de misericòrdia ‘Corregir a qui va errat’

Si el Full extra número 7 anava dedicat a com la misericòrdia era viscuda a l’Antic Testament,  aquesta nova edició –el Full número 8– va destinada a la misericòrdia en el Nou Testament. El P. Ignasi Ricart, biblista, recorda, en el text de portada, que del cor brolla la miseriCÒRdia, la conCÒRdia i el reCORd. Uns adjectius que, anys més tard de la resurrecció de Jesús, els pares de l’Església ja comencen a manifestar a tot arreu i per a tothom. Així ho evidencia el patròleg Joan Torra, que explica com van viure i testimoniar la misericòrdia aquest primer grup de pastors. I, ja que aquest vuitè full extra de l’Any de la Misericòrdia està dedicat al Nou Testament, Mn. Josep Soler analitza la paràbola de l’ovella i la dracma perdudes i el seu lligam amb l’expressió “No ve d’una!”.

L’obra de misericòrdia que protagonitza aquest full és la de Corregir a qui va errat. Explicada per Marciano Vidal, un missioner redemptorista, es podrà arribar a saber què significa realment aquesta obra de misericòrdia espiritual. La seva aplicació pràctica a la diòcesi passa pel CECAS, una fundació que dóna a les persones drogodependents una oportunitat de viure la seva vida de manera diferent.

Juntament amb tot aquest contingut i les tradicionals paraules dels bisbes, s’inaugura una secció nova (#Misericordiando) on els il·lustradors catòlics podran mostrar visualment –amb vinyetes humorístiques o simples il·lustracions– com entenen la misericòrdia.

Esperem que us agradi!

Descarregar el Full extra de l'Any de la Misericòrdia 8

image-ee681e6c77dc70958ec6a90bc357c5be
Itziar Bravo

Periodista de l'Església de Barcelona