Actualitat

La confessió, un sagrament 'maridat' amb l’Any de la Misericòrdia

La Reconciliació és la protagonista del Full Extra número 9, que està centrat en l’obra de misericòrdia de ‘Perdonar les ofenses’

Per al creient no és fàcil ni perdonar ni demanar perdó. Ho evidencia Mn. Josep Serra, penitencier adjunt de la Catedral, en l’article de portada d’aquest novè Full Extra de l’Any de la Misericòrdia, dedicat íntegrament al sagrament de la reconciliació. La confessió és l’eix entorn del qual gira aquest Any de la Misericòrdia i, per això, el número central d’aquest full Extra està protagonitzat pel sagrament del perdó. Aquest va més enllà de la simple confessió dels pecats, tal i com assegura el Dr. Salvador Pié, missioner de la misericòrdia, en l’article ‘El manament d’estimar els enemics’. Un bon exemple de confessor és sant Joan Maria Vianney que, segons Mn. Octavi Sánchez –rector de la parròquia que porta el nom del sant–, des del confessionari ajudava espiritualment moltes persones. Vianney esdevé el testimoni de la misericòrdia viscuda en aquest full dedicat al perdó.

Una abraçada eterna

El màxim apogeu d’aquest perdó misericordiós de Déu el trobem a la paràbola del Fill pròdig. Josep Rius-Camps relata la cara amorosa del Déu que no ret comptes a la humanitat pels seus pecats sinó que està sempre amb els braços oberts esperant que torni el fill més jove per fer festa.

No és d’estranyar, doncs, que l’obra de misericòrdia que marca aquesta edició sigui la de ‘Perdonar les ofenses’, explicada teòricament per part de la Dra. Núria Calduch i de manera pràctica gràcies a una entrevista amb el Pare Pere Sunyer.

Torna, de nou, la secció #Misericordiando. Aquest cop amb una vinyeta de l’il·lustrador Miquel Rof. A veure si coincidiu amb la seva visió personal d’aquest Any de la Misericòrdia.

Descarregar el Full Extra de l'Any de la Misericòrdia número 9

image-ee681e6c77dc70958ec6a90bc357c5be
Itziar Bravo

Periodista de l'Església de Barcelona