Actualitat

Pobres: el rostre de la misericòrdia

El nou Full extra de l’Any de la Misericòrdia posa en el centre, com fa l’Evangeli, als més necessitats, als ‘Llàtzers’ de la nostra societat

El papa Francesc demana que es posi rostre a la misericòrdia. Però, com s’aconsegueix això? La teresiana Victòria Molins, partint de la seva llarga experiència amb pobres al Raval, dóna alguns consells per no ignorar el que passa al nostre voltant: la invisibilitat en què s’han sumit els captaires. Només amb mirar-los i tocar les seves mans ja ho agraeixen. Aquesta és la idea que vol transmetre Mn. Josep Vidal, director d’OBA, en la portada del desè full extra de l’Any de la Misericòrdia.

Un dels testimonis que va viure aquesta misericòrdia vers els pobres va ser Vicenç de Paül. Sor Rosa Mendoza, religiosa de les Filles de la Caritat, explica com el sant va obrir camins de misericòrdia durant el seu ministeri sacerdotal. Segurament, una de les paràboles que més va predicar va ser la del pobre i el ric anònim. El P. Francesc Riu, missioner de la misericòrdia, analitza aquesta paràbola que resumeix amb el titular “Déu és amic dels pobres”.

Altres continguts

No podia faltar, en aquest número, la veu de Càritas Catalunya. La seva presidenta, Carme Borbonès, ens insta a ser més humans i mirar els altres amb ulls misericordiosos. Si ens volem deixar transformar, un bon recurs és la pel·lícula de Los miserables, una recomanació de Mn. Peio Sánchez.

L’obra de misericòrdia que protagonitza aquest desè número és la de consolar a qui està trist. Mons. Juan María Uriarte, bisbe emèrit de sant Sebastià, adverteix que aquesta obra de misericòrdia va més enllà del binomi tristesa-consol. Les Serventes de la Passió practiquen aquesta obra amb les famílies monoparentals a les quals acullen: entren tristes però les germanes aconsegueixen que el somriure envaeixi la seva vida.

Descarregar el Full extra de l’Any de la Misericòrdia 10

image-ee681e6c77dc70958ec6a90bc357c5be
Itziar Bravo

Periodista de l'Església de Barcelona