Actualitat

Misericòrdia: valor comú a totes les religions

Musulmans, budistes, protestants, ortodoxos i jueus expliquen com viuen i testimonien la misericòrdia

L’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) s’ha volgut sumar al full extra de l’Any de la Misericòrdia i ha dedicat, un número extra, a analitzar com les diferents religions contenen obres d’amor o de misericòrdia. Mn. Antoni Matabosch, director de l’ISCREB, dóna inici a aquest full, que pretén trobar punts comuns en el diàleg interreligiós. Així, aquest número extra compta amb escriptors com Esther Bonet, membre del Secretariat del Consell Evangèlic de Catalunya;  el P. Joan Garcia, arxiprest ortodox del Patriarcat de Sèrbia; Jorge Burdman, de la comunitat Israelita de Barcelona; Mohammed Halhoul, portaveu del Consell Islàmic de Catalunya; i amb un text de Tenzin Gyatso, catorzè Dalai Lama.

També s’hi inclouen recursos per a la pregària de cada religió basats en la misericòrdia i un article final escrit pel director del GTER, Joan Hernández, sobre el diàleg interreligiós.

És el moment de trencar estereotips i conèixer, més a fons, les altres religions que conviuen amb el catolicisme. Una interessant lectura de cara a l’agost! No us la perdeu!

Descarregar el Full extra de l’Any de la Misericòrdia sobre les religions i la misericòrdia

image-ee681e6c77dc70958ec6a90bc357c5be
Itziar Bravo

Periodista de l'Església de Barcelona